De attractie

Ben jij team Red of team Redhead?

Foto: Gary Coronado / Los Angeles Times

Liefhebbers van Pirates of the Caribbean weten nu direct waar ik het over heb. Als het je helemaal niks zegt, geen probleem, dan zal ik het je eerst uitleggen.

In Pirates of the Caribbean was er een scène waarbij de piraten op vrouwen konden bieden. Er stond een hele rij vrouwen vastgebonden met een touw en op het podium een dame in een rode jurk: de Redhead. De piraten riepen dat ze haar wel wilden hebben. Zij was namelijk opvallend knapper dan de andere dames die klaarstonden.

Wat is er veranderd?

Bezoekers vonden deze scène vrouw onvriendelijk en klaagden hierover bij Disney. Hierop werd besloten deze aan te passen naar een gebeurtenis die beter bij de huidige tijd past.

De hulpeloze dame die aan de hoogste bieder werd verkocht, werd vervangen door Pirate Princess Red. Een stoere dame die bij de piraten hoort. Daarnaast werden niet langer de dames verhandeld maar de gestolen goederen.

Iedereen blij zou je denken. Maar dat was zeker niet het geval. De échte Disney Fans kwamen namelijk in opstand. Zij wilden niet dat de attractie aangepast werd. Het moest bij het oude blijven. En zo ontstonden er 2 kampen: Team Redhead en Team Red.

Bij welk team hoor jij?

Er zijn genoeg mensen die het eigenlijk niet zoveel kan schelen en mensen die het eens zijn met de huidige situatie. Die horen bij Team Red.

Mensen die vinden dat de attractie prima was en het laat zien dat de piraten geen lieverdjes waren in die tijd er nou eenmaal bij hoort, horen bij team Redhead.

Had het bij het oude moeten blijven?

Zelf hoor ik bij team Redhead. Niet, omdat ik pro het handelen in vrouwen ben (zeker niet!). Maar wel, omdat ik het goed vind dat we de geschiedenis niet mooier moeten maken dan het is. Piraten waren nou eenmaal geen vriendelijke mensen. Als zij langskwamen was het een enorme puinhoop in de steden. Voor mensenlevens hadden zij al helemaal geen respect. Daarom denk ik dat het goed was dat Disney dit ook liet zien in de attractie.

De andere kant van dit verhaal is, moet dat dan ook in een pretpark?

Ja, dat denk ik wel. Op een plek waar veel kinderen komen is het een prima kans om ook iets educatiefs te doen. Hen wat bij te brengen over vroegere tijden, waarin ze het lang niet zo goed hadden als nu.

Daarnaast is het een goede afwisseling tussen de sprookjesprinsessen en andere zoetsappige verhalen. Daarom vind ik het jammer dat ze dit deel van de attractie hebben aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *