De attractie

Wat voor attractie is Pirates of the Caribbean?

Of je nou in Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris, Walt Disney World of in Disneyland Resort Californië gaat. Ze hebben allemaal een vergelijkbaar verhaal.

Het verhaal achter de attractie Pirates of the Caribbean

Laten we voor het gemak de Pirates of the Caribbean variant in Disneyland Paris als voorbeeld gebruiken.

In de attractie ga je terug in de tijd om te kijken hoe de piraten vroeger leefden. En hoe zij zich toch wel behoorlijk misdragen hebben. Want hoewel het een attractie is in een pretpark, zijn de piraten niet zoals Jake en zijn Nooitgedachtland vriendjes.

Dit zijn echte piraten die blunderen, drinken, mensen opsluiten en zelfs pijn doen. En dat zie je allemaal in deze attractie.

Maar het loopt gelukkig goed af. Alleen niet voor deze piraten. Want aan het eind zal je zien dat ze vervloekt zijn en altijd verder zullen moeten leven als skeletten. Net zoals in de films.

Maar is het dan wel geschikt voor kinderen?

De meeste kinderen lijken prima tegen deze plunderende schooiers te kunnen. Waarschijnlijk komt dat doordat de scenes best ver van de bootjes plaatsvinden. Ze komen dus nooit écht dichtbij.

Misschien de enige piraat die zij echt eng vinden zit in de attractie in Disneyland Parijs. Als het bootje rustig langs de gebouwen vaart komt er ineens een piraat overzwaaien. Dat kan soms een beetje eng zijn voor de jongere bezoekers.

Bootje zeg je?

Ja, helemaal vergeten maar Pirates of the Caribbean is een waterattractie. Met zelfs een aantal verrassingen waarbij je een beetje nat kunt worden. Wees gerust, in de winter of als het echt heel koud is buiten dan zetten ze deze watereffecten uit.

Het is in de winter ook best een prettige attractie. De wachtrij is zeker in Disneyland Paris best lang. Niet zozeer vanwege de drukte, maar je bent een tijdje onderweg voordat je bij de bootjes bent. Het goede nieuws is dat dan de verwarming lekker hoog aan staat en je even kunt opwarmen.

De mooiste Pirates of the Caribbean vindt je in het Disneyland Resort in Anaheim, Californië. Kijk maar eens naar deze attractie video:

Hier wordt je echt ondergedompeld in het verhaal en is het meer een beleving. Veel scenes zijn hetzelfde als in de andere varianten van de attractie maar het voelt alsof ze hier meer tijd aan hebben besteed.

Kortom, Pirates of the Caribbean is een waterattractie die je in meerdere Disney Parken ter wereld vindt. In de attractie ga je terug in de tijd en zie je hoe de piraten toen leefden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *