De attractie

Zijn alle Pirates of the Caribbean attracties hetzelfde?

Wat schrijf je nou? Zijn er meerdere Pirates of the Caribbean attracties? Dat klopt inderdaad. Waarschijnlijk ken je alleen die in Disneyland Paris. Maar er is ook een Pirates of the Caribbean in Californië, Orlando en Shanghai. Bezoek je een Disney pretpark dan is er een grote kans dat je er een Pirates attractie tegenkomt. Zijn ze overal hetzelfde?

De overeenkomsten

Ze zijn gelukkig niet overal hetzelfde. Dan zou het een beetje saai zijn, vindt je niet? Heb je er één gezien dan heb je ze allemaal gezien. Nee, ze lijken wel op elkaar maar toch ook weer niet. Die zal ik uitleggen.

De Pirates of the Caribbean attracties in Orlando en Disneyland Paris zijn gebaseerd op het origineel uit Disneyland in Californië. Alle 3 zijn gebouwd voordat de populaire Pirates films uitkwamen. Hierdoor gaat de verhaallijn over onbekende piraten die zich plunderend een weg banen door de steden. Later zijn hier bekende figuren uit de film, Barbosa, Jack Sparrow en Davy Jones aan toegevoegd.

Er is een scene die in alle 3 de attracties zit. Die van de 3 gevangenen die er alles aan doen om de de hond met de sleutels te lokken. Ze fluiten, proberen hem te lokken met een bot een riem. Maar de hond blijft netjes zitten.

Ook zit er in elke attractie een stuk waarbij je naar boven wordt getakeld en minimaal 1 drop. Tenslotte hoor je in elke Pirates of the Caribbean attractie het bekende liedje: Yo-Ho Yo-Ho a Pirates Life for me.

De verschillen tussen de attracties

Het grootste verschil is de variant in Shanghai Disney. Die is namelijk gebaseerd op de films. Hier geen plunderende onbekende piraten maar een verhaal omtrent Jack Sparrow – die in de attractie niet te verstaan is. In deze attractie maken ze ook gebruik van enorme schermen waardoor het allemaal een stuk moderner aanvoelt. Door de attractie te baseren op de film vind ik het wel minder tijdloos. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Tussen de Amerikaanse en Franse attracties zit minder verschil. De belangrijkste zijn de volgorde van de scenes, het aantal drops en de aankleding. De originele in Californië is verreweg de mooiste. Hier is heel veel aandacht besteed aan de aankleding. Die in Orlando vind ik zelf de saaiste. Deze voelt in vergelijking tot die in Disneyland Paris een beetje afgeraffeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *